Правителството на Руската федерация предоставя на Института Гамалея повече от 187,8

...
Правителството на Руската федерация предоставя на Института Гамалея повече от 187,8
Коментари Харесай

Русия дава 188 млн. рубли за изпитания на назалната ваксина

Правителството на Руската федерация дава на Института  " Гамалея " повече от 187,8 милиона рубли за осъществяване на етапи I и II от проучването на назалната ваксина против ковид. Заповедта бе оповестена в четвъртък на формалния портал за правна информация и оповестена от ТАСС.

Контролът върху целевото потребление на средствата е поверен на Министерството на здравеопазването на Руската федерация.

По-рано от пресслужбата на Министерството на здравеопазването оповестиха пред кореспонденти, че назалната ваксина против ковид след привършване на клиничните изпитвания и регистрация вероятно ще се употребява за реваксинация на жители.

Припомняме, че преди дни директорът на " Института Гамалея " Александър Гинзбург заяви, че интервалът за реваксинация против ковид може да бъде продължен посредством потребление на назална ваксина.

Назалната ваксина ще създаде бариера, която покачва защитните сили на организма.

Директорът на центъра тогава напомни, че по рекомендация на Министерството на здравеопазването е належащо хората да се имунизират на всеки шест месеца.  " Възможно е в бъдеще в действителност да преминем към реваксинация един път годишно, бих желал да се надявам на това ", добави той.

Гинзбург увери, че назалната ваксина против covid ще защищава и от Омикрон.

Вероятно тя ще бъде разполагаем на гражданите до 3-4 месеца. 

Комисия на СЗО може да дойде в Русия през този месец за ревизия на " Спутник " V. Това е част от процедурата по утвърждението ѝ.

Русия към този момент въведе задължителна имунизация против ковид.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР